mandag 2. juli 2012

Jeg rydder

 Her er smått og stort, nytt og gammelt, pent og mindre pent fra en sypike som rydder i skapet.

1.

Denne har jeg vist før. Stoff kjøpt på Fretex i Fjordgata som før var et mekka for tekstil-jegere, men som nå er bare tøys på den fronten. Deilig silke/sateng-lignende stoff med corny mønster og perle-knapper.
Str. S, 300,-

2.

Denne har jeg også vist før. Bildene yter ikke kjolen helt den respekten den burde få, for det er jammen en søt liten sak. Deilig bomullsstoff inni og blonder utenpå.
Str. S, 400,-

3.

Her er en riktig gammel potet! Denne ble lagd da jeg bodde i Molde. Stoffet er av høyst ukjent kvalitet, men deilig og blafrende. Og litt gjennomsiktig. Men, hallo, dette er 2012. Den sitter veldig fint over rumpa, noe som er et under siden dette er en av de første kreasjonene jeg lagde uten mønster som ble verdt å ta på seg. Når jeg tenker meg om tror jeg faktisk at polstringen i brystpartiet er et par neon-rosa innlegg fra en BH jeg ikke helt forsto meg på. 

4.

I samme kategori, dvs mønsterløs, har vi denne konstruksjonen. Jeg kaller den det, da understellet i den er som et jævla stillas. Morsom sak, likevel. Her var jeg i et lekende hjørne og var mer opptatt av å finne ut av ting enn å lage noe man faktisk kan bruke. Men så ble den jo brukbar likevel. Hurra. Stoffet er fra Fretex, noe som egentlig gjelder alle kjolene jeg har vist hittil. Den er veldig syntetisk og jeg vedder på at hvis jeg hadde tent på den, hadde den smeltet fremfor å brenne. Det som holder den oppe er en sølvfarget lenke med et ganske pent anheng. Dette er liksom litt prinsessekjole, så om man vil kan man kombinere den med et langt tyll-skjørt.

5.

Denne har dere også sett før. Den er omtrent et år gammel og stoffet er fra rest-kurven på Stoff og Stil i Trondheim. Jeg liker den men greier ikke å bestemme meg for om den er rar eller fin. Er den litt harry, eller fungerer den? Ikke svar. Jeg liker den. Stoffet er stretchy og deilig og kiler litt når man har den på seg i svak bris.

6.

Oi, oi! Noe nytt. Dette er en buksedrakt som var så kul at jeg nesten besvimte da jeg tok den på for første gang. Stoffet var så bløtt og deilig, fargen så sterk og klar, lengden så perfekt! Så vasket jeg den. Jeg vasket den for hånd og så på mens all den røde glansen strømmet ut mellom fingrene mine. Idiot. Men den er fortsatt ganske kul. Bare ikke himmelsk.

7.


Nok en gæmlis. For en evighet siden fikk jeg en liten eske med tekstiler av en venninne. Den var full av kule mønstre og morsomme stoff. Ut av esken kom bl.a. denne luringen. Et ganske tradisjonelt snitt med litt galskap.

8.

Hehe, her har jeg bare tulla. Selve kjolen er egentlig skikkelig stygg, men jeg hadde kjøpt meg tekstil-tusjer og tok fullstendig av. Veldig morsomt, men fargene blir veldig fort blasse. Stoffet er vanlig bomullslerret som jeg aldri lærer at ikke egner seg som kjolestoff. Men noen blir aldri kloke. Den er ganske gammel og jeg har brukt den bare en gang. På 17.mai av alle dager. 

9.

Denne syns jeg faktisk er dritkul. Elsker mønstret, men kjolen er for stor og jeg er ikke helt der at jeg setter pris på at allmuen ser puppene mine. Men på noen med litt mer kropp (les: pupp) kan denne virkelig komme til sin rett. Gi bud! Neida. Stoffet er fra Fretex.

10.


NY! Stoffet er kjøpt på en liten sjappe på Grønlandsleiret. Det er veldig grønt og veldig sateng. Men på en solbrun kropp i sommersol er den faktisk veldig fin. Ryggen er kjempelav, noe jeg syns er så utrolig snasent, og den knytes i nakken. En skikkelig hagefest-kjole.

11.

Kjempefersk vare. Denne sydde jeg for å teste ut snittet. Er ikke så glad i halterneck, men når utringningen går så langt ned så mister den litt den der halterneck-følelsen. Den ble så mye finere enn jeg trodde at jeg nå angrer litt på at den ble sydd ut av et dynetrekk og en gardin ... Men jeg skal faenmeg bruke den likevel.

12.

Dette er en perle. Den er ikke vist her fra før, men den ble lagd til jul. Dette er rett og slett et klassisk snitt som hører hjemme i en såpeserie à la Glamour. Den er sydd uten mønster, tilpasset meg og mitt legeme. Fytti katta som jeg digger den. Den er lagd ut ifra en annen kjole og en bluse. Men denne fortjener et bra bilde og en modell. Det har jeg planer om å få til, men hvem vet når. 


For dere få som kanskje stikker innom: Jeg selger litt av det jeg lager, men jeg er så utrolig dårlig til å tenke ut hvilke priser jeg skal sette på klærne mine. Hadde vært arti hvis noen kunne hjelpe meg. F.eks. hva du ville betalt selv. Jeg lover å ikke bli fornærmet. S.

4 kommentarer:

 1. Så flink du er, Silje! Såå mange flotte kjoler!:)

  SvarSlett
 2. Den siste der....ooooouuuu!!!

  SvarSlett
 3. افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

  شركة تنظيف بالقطيف
  شركة تنظيف منازل بالقطيف

  ______________________________________________________________________________________________________________________


  شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
  شركة تنظيف مجالس بالقطيف
  شركة تنظيف خزانات بالقطيف
  شركة شفط بيارات بالقطيف

  SvarSlett
 4. هل تعانون من الحشرات وكثرتها واضرارها البالغة نقدم لكم افضل شركة لابادة جميع انواع الحشرات بالضمان وهي شركة المثالية لمكافحة الحشرات حيث تقدم اليوم افضل العروض والخدمات بارخص الاسعار بخصم 50% لفترة محدودة

  شركة المثالية لمكافحة الحشرات
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف
  ______________________________________________________________________________________________________________
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بجدة

  SvarSlett