tirsdag 3. februar 2009

Soup, soap, salvation.



Nå kan jeg ikke stå for salvation, da jeg ikke er religiøs, men suppe og såpe er noe av det mest grunnleggende for et menneske.. SÅPE ble utgitt som en oppfølger av kokeboken KRAFT, begge i frelsesarmeens ånd. SÅPE betyr her pleie, verdighet og rettigheter. Tekstene er skrevet av forfatteren Vetle Lid Larssen og bildene tatt av fotograf Knut Bry.
Her har klesdesignere som Nåløyevinner Ida Gullhav Hagen, Julie Skarland, Peter Løchstøer og Moi Schjelle med hjelp av flere designere og stylister fått gått løs på et lager av resirkulerte klær fra Fretex. Boken er fra 2002, men er en flott inspirasjonskilde for redesignere tross det. Her er et utdrag fra boken:

"Hvis alle mennesker gikk uten bukser ville det blitt mye lettere å leve. På T-banen kunne vi stått tett inntil hverandre og varmet hverandre. Ingen ville funnet det unaturlig. Det ville blitt mye morsommere å gå i Nationaltheatret. Tenk så mange penger vi ville spart. Så mange kriger vi kunne unngått. Du kan ikke drepe en mann uten bukser. Du kan bare sparke ham litt i baken."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar