torsdag 23. september 2010

Pausefisk

Stressa som pokker er en passende beskrivelse for hvor på skalaen jeg var da jeg dro fra leiligheten før ferien. Den dagen vi skulle reise var to-do listen omtrendt slik: Strippe ned leiligheten, vaske leiligheten, pakke for to måneder, stikke på opptaksprøve til musikkvitenskap, dra hjem igjen og fortsette pakkingen, dra tilbake på praktisk opptaksprøve, dra hjem igjen og gjøre ferdig pakkingen, ta imot leieboerne som skulle bo der i sommer, grue oss for hvordan det ville se ut da vi kom tilbake, og tilslutt ... ta ferie. Man kan spørre hvorfor vi ikke hadde pakket sammen før siste dagen, men det har seg slik at jeg jobbet med en kjole helt frem til da. Da jeg var ferdig vurderte jeg å kaste symaskinen, men etter litt meditering på kjøkkenbordet fant jeg ut at det hadde vært tåpelig.

Poenget mitt er egentlig at jeg ikke har bedrevet noe sying i det hele tatt i sommer. -Nå lyver jeg litt, men det skal jeg komme tilbake til. Jeg har heller ikke gjort noe særlig etter sommeren. Har rett og slett tatt en pause. Har også bestemt meg for å kreere mindre og studere mer. Klippe meg og få meg jobb, som vi sier.

Neida.

Men som jeg påpekte noen linjer opp, så har det blitt litt søm på meg likevel. Denne gangen som selvutnevnt kostymeassistent på Fru Guri av Edøy. Nå skal det sies at jeg allerede hadde en jobb på Frua, som litj-piå på garden (Gjertrud, den voksne utgaven ...) og at det derfor var uaktuelt med en høyere stilling på kostymeavdelingen. Men når man jobber i spel har man ofte mye dautid. Denne dautida gikk for det meste ut på å sitte i en krok på gulvet i kostymeavdelingen og lage håndsydde skinnsko til meg og mitt yngere jeg(Gjertrud, barn). Fikk også litt opplæring i forskjellig håndsøm, noe jeg har drevet svært lite med.

Uansett. Her er litt bilder fra spelet og de flotte vikingtid-kostymene.

 Dans på Leikarvollen med Edøy kirke i bakgrunnen.
To sterke kvinner. Ingeborg (Kaia Varjord) og Fru Guri (Birgitte Victoria Svendsen).
Kongens sysselmann i tillegg til mye annet, Tore Kuli (Eldar Skar)
Hester må det være! Her håndtert av bror min Sigvart (Johannes Schrøder).
Brullupsfest for Sverre, min far (Svein Solenes) og Ingeborg.
Smeden, den flotte smeden! (Knut)
Her kommer rollebyttene der barna blir til unge voksne. Hallvard (Jørn Skar), Gjertrud, Sigvart og Inga (Camilla Moe Betten).
Kjærsteparet, da, liksom. Gjertrud i sjøllaga sko.

Anbefaler virkelig å ta turen til Smøla og Edøya når sommeren kommer og Fru Guri igjen står klar til å lage trafikkork i tårekanalene. Rørende spel, nemlig.

Bildene er lånt av Elin Gundersen og Helèn Skevik Rønning.

Ellers så ser jeg frem til å få dreisen på min ny-gamle overlock som kom i posten sist uke.

mandag 13. september 2010

Overlock på vei.

Jeg har altså endelig ordnet meg med en overlock-maskin. På tide. Den er nå i postens hender og på tur opp fra Bergen. Krysser fingrene for at den går som en drøm og at alt er i orden.

Gleder meg!

 Her er doningen: